گروه اجتماعي: شخصيت و ويژگیهای حضرت فاطمه زهرا(س) در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و سياسی ممتاز و منحصربفرد است.
حجتالاسلام داوود زارع، مدير مركز حوزههای علميه خواهران استان مركزی، سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، با بيان اينكه شخصيت جامع و كامل اين بانوی بزرگوار از خطبههای غرای ايشان به راحتی قابل درك است، تصريح كرد: شخصيت و ويژگیهای حضرت فاطمه زهرا(س) در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و سياسی ممتاز و منحصربفرد است.
وی افزود: حضور حضرت زهرا(س) در مسجد و بيان خطبههايی در دفاع از ولايت نشان داد كه زن با حفظ كرامت و عزت خويش میتواند در صحنههای اجتماعی حضور پيدا كند.
حجتالاسلام زارع ادامه داد: شخصيت خانوادگی ايشان نيز بسيار برجسته بود. پدر ايشان نبی مكرم اسلام حضرت محمد(ص) و مادرش حضرت خديجه(س) بود كه هر يك از نظر شخصيتی انسانهای وارسته و پاك سرشت بودند و تربيت يافتن تحت تعاليم آن بزرگواران، از ايشان شخصيتی الهی ساخت.
وی با اشاره به زندگی پس از ازدواج حضرت زهرا(س)، تصريح كرد: ايشان همسری مهربان و فداكار و مادری دلسوز و وارسته بودند و در خانهای محقر؛ ولی سرشار از صفا و صميميت فرزندانی را تربيت كردند كه عزت و سربلندی اسلام از نور وجود آنهاست.
حجتالاسلام زارع با اشاره به نقش حساس و تأثيرگذار مادر در تربيت فرزند، خاطرنشان كرد: فرزندان حضرت زهرا(س) كه هر يك منشأ آثار خير و بركت فراوان در عزت و اقتدار پرچم اسلام و مسلمانان بودند، خود به روشنی نشانگر شخصيت والای حضرت فاطمه(س) هستند.
وی با تأكيد بر لزوم شناخت آسيب و آفتهای زمان حضرت زهرا(س) كه منجر به عدم اطاعت مردم از ولی امر زمان خود شد، اظهار كرد: شناخت آفت و آسيبهای آن زمان باعث میشود از تكرار آنها در جامعه كنونی جلوگيری شود.
حجتالاسلام زارع با بيان اينكه شناساندن هويت زنان به آنها امر مهمی است كه بايد نسبت به آن توجه ويژه صورت گيرد، گفت: تمامي ارزشهای فرهنگی بايد با روشهای فرهنگی در جامعه نهادينه شود. بهطور مثال مقوله عفاف و حجاب را نمیتوان با زور در جامعه تثبيت كرد؛ بلكه بايد اين ارزش در قالب فرهنگ در جامعه گسترش پيدا كند.
وی با بيان اينكه ترويج مباحث فرهنگی بايد از محيط خانواده آغاز شود، گفت: مأنوس شدن فرزندان با ارزشهای دينی و اخلاقی از دوران طفوليت نقش مهمی را در گسترش اين ارزشها درمحيط جامعه دارد.
حجتالاسلام زارع يادآور شد: در بحث شناساندن حضرت فاطمه(س) به فرزندان نبايد تنها به بعد عاطفی و احساسی بسنده كنيم؛ بلكه میبايست به ابعاد شخصيتی آن بانوی بزرگوار در زندگی فردی و اجتماعی نيز توجه شود.
اين مقام مسئول در پايان خاطرنشان كرد: اشك ريختن برای مظلوميت حضرت زهرا(س) اقدامی بسيار ارزشمند است ولی كافی نيست؛ آنچه مورد اهميت است آشنايی با سيره عملی دخت گرامی نبی اكرم(ص) و بهكارگيری آن در زندگی فردی و اجتماعی فرد است.
https://markazi.iqna.ir/fa/news/2517383