پیام عید قربان از همیشه پررنگ تر است: تا نگذری، نرسی.برای رسیدن به آرامش، رشد، عدالت، معنویت و رهایی، باید از «خود» گذشت؛ باید از اسماعیل های دل برید و به قربانگاه عشق قدم گذاشت

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند،عید قربان، اوج شکوفایی ایمان و نقطه عطفی در سیر تعالی انسان مؤمن است؛ عیدی که در آن، انسان نه فقط گوسفندی را ذبح میکند، بلکه باید از خویشتن خویش نیز بگذرد؛ از تعلقات، از وابستگیها، از خویشپرستیها...
و در برابر عظمت اراده پروردگار، سرِ بندگی فرود آورد.
عید قربان، فقط روایت تاریخی یک امتحان الهی میان ابراهیم و اسماعیل نیست؛ بلکه آیینهای است برای بازتاب ایمان ما، در برابر آزمونهای کوچک و بزرگ زندگیمان.
این روز، جشن کسی است که میخواهد نزدیکتر شود؛ واژه «قربان» از «قُرب» میآید؛ یعنی نزدیک شدن به خدا از طریق فداکاری، ایثار و تسلیم.
در قاموس ابراهیمی، محبوبترینها را باید برای محبوبترین فدا کرد؛ آنگاه که ابراهیم(ع) ندای «إِنّی أَرىٰ فِی المَنامِ أَنّی أَذبَحُک» را از آسمان شنید، درنگ نکرد، چون میدانست که خدا از او دل بریدن از همهچیز را میخواهد.
و اسماعیل(ع)، جوانی با دلی سرشار از معرفت، گفت:«یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ ۖ سَتَجِدُنِی إِن شَاءَ ٱللَّهُ مِنَ ٱلصَّٰبِرِینَ»
عید قربان، عید کسانی است که نَفس را قربانی میکنند؛ آنانی که در مقابل مال، قدرت، شهرت، وابستگیهای شخصی، دلبستگیهای دنیوی و وسوسههای درون، سر تسلیم فرود میآورند و میگویند:«اللّهُمَّ اجْعَلْ حَیاتی قُرْبَةً إلَیْكَ»
قربانی در فرهنگ اسلام، نمادیست از اوج ایمان.
خداوند از گوشت و خون قربانیها بینیاز است؛ آنچه که نزد او بالا میرود، تقوا و نیت پاک انسانهاست:«لَن یَنَالَ اللَّهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَاؤُهَا وَلَٰكِن یَنَالُهُ التَّقْوَىٰ مِنكُمْ» (حج/37)
در دنیای امروز که انسانها گرفتار بتهای مدرن شدهاند ، از بت نفس گرفته تا بت قدرت، بت سرمایه، بت تعلقات مجازی .
پیام عید قربان از همیشه پررنگتر است: تا نگذری، نرسی.برای رسیدن به آرامش، رشد، عدالت، معنویت و رهایی، باید از «خود» گذشت؛ باید از اسماعیلهای دل برید و به قربانگاه عشق قدم گذاشت و عید قربان، درس بزرگی برای مدیران، مسئولان و تصمیمگیران جامعه نیز دارد:آیا برای ساختن یک جامعه الهیتر، آمادهایم منافع شخصی را فدای مصالح عمومی کنیم؟
آیا میتوانیم تعلق به میز، منصب، موقعیت یا نگاههای عوامپسندانه را ذبح کنیم تا حقیقت باقی بماند؟
امسال، عید قربان را به فرصتی برای تحول درونی تبدیل کنیم.دلها را از کینهها، ذهنها را از غرور، و رفتارها را از نفاق پاک کنیم؛که عید، جشن تطهیر است؛ تطهیر از «من» و آلودگیهای آن.
عید سعید قربان، عید بندگان مطیع، عاشقان پاک، و رهیافتگان راه یقین بر همگان فرخنده و مبارک باد.
انتهای پیام/250