بررسی خواص و مزاج جو در طب سنتی
خواص و مزاج جو در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- مصرف آن باعث تسکین حرارت بدن و جلوگیری از غلبه صفرا و خون میشود.
- برای پیشگیری از تشنگی مصرف آن توصیه میشود.
- مصرف آش ساده جو در تب های گرم مفید است.
- حرارت اعضای درون را تسکین میدهد. لذا در معده و کبد گرم مفید است.
- جو برای لاغر کردن مخصوصاً برای ورزشکارانی که کارهای سنگین انجام میدهند مناسب است.
- نان جو در درمان اسهال و تبهای گرم که با ضعف معده همراه نباشد مفید است.
- در تسکین سرفه خشک موثر است.
- در سردرد های گرم مفید است.
- جو ادرار آور و قابض است و سبب قبض طبع میشود.
- فرنی جو بهترین غذا برای اطفال است و باعث تقویت و افزایش وزن آنها میشود.
روش از بین بردن خشکی جو
- اگر جو را نيم كوب كنید و با آب بپزید خشكی آن از بين میرود. (به خاطر رطوبتي كه از آب كسب میكند)
بهترین شیوههای مصرف جو
- استفاده از جو به صورت ماء الشعیر، نان جو، سویق،فرنی، آش و سوپ از بهترین شیوه های مصرف جو میباشد.
- سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرماست. اگر خوب پخته باشد پیش غذای مناسبی است.
- بیماران مخصوصا افرادی که تب و عطش دارند، مصرف سوپ جو و آب جو مصرف گزینه مناسبی برایشان است.
طرز تهیه آرد جو برای پخت فرنی
جو را بو داده (تا حدی که نه خام باشد و نه بسوزد) سپس یک مرتبه با آب گرم و یک مرتبه با آب سرد بشویید، سپس خشک کرده و آرد و الک نمایید. سپس با این آرد و قدری شکر، فرنی بپزید.
طرز تهیه آب و لعاب جو
جو را با 14 برابر آب بجوشانید و زمانی که جو ها حالت شکفته گرفت شعله را خاموش کرده محتویات آن را از صافی رد کنید و لعابش را بخورید ( جهت رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرما).
عوارض زیاده روی در مصرف جو و مشتقات آن
- نفخ شکم و تولید باد معده
- آسیب به مثانه و روده و نارسایی و ضعیف شدن آنها
مصرف افراطی جو برای چه کسانی مضر است؟
- افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند.
- افراد با معده مرطوب
- افراد سرد مزاج
بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.
مصلحات جو و مشتقات آن
- برای دفع عوارض مصرف طولانی نان های جو از عسل یا خرما استفاده شود یا نان جو همراه با آبگوشت و مقداری ادویه مصرف شود.
- روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ کنجد مؤثرند.
-
خواص و طبع جو در طب سنتی را بشناسید!
- https://tabaye.ir/properties-and-temperaments-of-barley
-
ما را دنبال کنید
35 خاصیت گندم سیاه و طرز استفاده از آن
معرفی گندم سیاه گندم سیاه برخلاف نامش هیچ ارتباطی به گندم و غلات دیگر ندارد و از خانواده آن ها نمی باشد. گندم سیاه (به انگلیسی: Buckwheat) دانه و بذر یک گیاه است که به دلیل مصارف آن که شبیه...30 خاصیت دانه چیا در طب سنتی
معرفی گیاه چیا گیاه یا گل چیا با نام علمی Salvia hispanica(به انگلیسی: chia) گیاهی است زیبا، یک ساله و از خانواده نعناعیان که بیشتر به دلیل خواص بیشمار دانه یا بذر آن کشت می شود تا جنبه تزئینی آن....کفیر و 25 خاصیت آن از منظر طب سنتی
حتما نام کفیر (kefir) یا دوغ کفیر را شنیده اید یا در سوپرمارکت ها در قفسه نوشابه ها و دوغ ها آن را دیده اید. در بین مردم به نوعی دوغ معروف است ولی اگر طعم آن را تجربه کرده...30 خاصیت معجزه آسای سیر سیاه در طب سنتی
معرفی سیر سیاه سیر سیاه همان سیر سفید است که در شرایط رطوبت و دمای خاص (حدودا بین 60 تا 80 درجه) بعد از مدت حدود 50-60 روز به سیر سیاه تبدیل می شود. سیر سیاه بر خلاف سیر سفید...ترکیب های معجزه آسا با سیر ، شیر سیر(ترکیب سیر با شیر)
سیر یکی از نعمت های الهی است که درمان خیلی از بیماری ها را در خود نهفته دارد. در قدیم به علت مصرف سیر و پیاز همراه با غذاهایشان بیماری های کمتری به سراغشان می آمد. سیر و پیاز یکی...آشنایی با خواص تخم گشنیز در طب سنتی
در مطلب خواص گشنیز به بیان فواید این سبزی و گیاه پر خاصیت (لینک) پرداختیم. در این بخش به بیان خواص تخم گشنیز این ادویه پرخاصیت و معطر خواهیم پرداخت. همانطور که گفتیم تخم گشنیز دانه هایی به رنگ خاکی...66 خاصیت گشنیز در طب سنتی
سبزی و گیاه گشنیز یکی از قدیمی ترین گیاهان مورد استفاده بشر است که در اکثر متون باستانی از این سبزی به عناوین مختلف یاد شده است. تخم گشنیز به عنوان یک دارو و همچنین به عنوان یک ادویه از...خواص تخم پرندگان حلال گوشت از منظر طب سنتی (قسمت 2)
در قسمت اول در خصوص خواص برخی از تخم پرندگان صحبت کردیم. در این قسمت نیز به بیان خواص برخی دیگر از تخم های پرندگان خواهیم پرداخت. خواص تخم کبک طبع این تخم گرم است. این تخم چربی کمی دارد...خواص تخم پرندگان حلال گوشت از منظر طب سنتی (قسمت 1)
تخم پرندگان یکی از منابع پروتئین با کیفیت بالا و سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان می باشند. این تخم ها هر کدام دارای خواص مخصوص به خود هستند که در این مطلب که در دو قسمت تهیه...خواص تخم بلدرچین در طب سنتی
درباره تخم بلدرچین همانطور که می دانیم یکی از اجزای تشکیل دهنده وعده های غذایی ما تخم پرندگان است. تنوع تخم پرندگان خواص مختلفی را برای انسان ها به همراه دارند. در این مطلب به بررسی خواص تخم بلدرچین خواهیم...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 8 – برگ تمشک
در سری مقاله های برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی در این قسمت به معرفی برگ تمشک به عنوان یک برگ پر خاصیت دیگر و بیان خواص آن خواهیم پرداخت. تا کنون 7 قسمت را با هم خواندیم...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 7 – برگ درخت آلبالو، زردآلو و گلابی
در ادامه معرفی برگ های پر خاصیت به معرفی خواص برگ درخت های آلبالو، زردآلو، شفتالو، شلیل و گلابی می پردازیم. در قسمت های قبلی از سری مقاله های برگ های پر خاصیت به بیان خواص برگ های برخی از...22 خاصیت درخت ارغوان و اجزای آن
معرفی درخت ارغوان ارغوان درخت زیباییست که علاوه بر زیبایی خواص دارویی زیادی برای اجزای مختلف آن در طب سنتی بیان شده است. درخت ارغوان با نام علمی Cercis siliquastrum و نام لاتین Judas tree درختی از خانواده باقلائیان که...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 6 – برگ درخت بید
در ادامه معرفی برگ های پر خاصیت در سایت طبایع در این قسمت به معرفی خواص برگ درخت بید خواهیم پرداخت. در قسمت های قبلی خواص برخی از برگ های پر خاصیت را بیان کردیم که می توانید آن مطالب...جامع ترین مقاله در مورد خواص سیاهدانه (سیاه دانه)
معرفی سیاهدانه سیاهدانه دانه ای معجزه گر است که از حدود 3000 سال پیش در طب های مختلف استفاده داشته است. سیاهدانه با نام های انگلیسی Corncockle ، Common corncokle ، wild sawager ، bastard nigella ، Nigella Sativa دانه...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 5 – برگ درخت کاج، توسکا و بیدمشک
تعدادی از برگ های پر خاصیت (برگ درختان هلو، سیب، پرتقال، انار، به و بنه) را در 4 قسمت قبلی معرفی و خواص آن ها را بیان کردیم. در این قسمت به معرفی چند برگ پر خاصیت دیگر می پردازیم....برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 4 – برگ درخت هلو، پرتقال و سیب
برگ درخت های هلو، پرتقال و سیب در ادامه بیان خواص و معرفی برگ های پر خاصیت در قسمت های 1 و 2 و 3، در این قسمت نیز به سراغ چند درخت دیگر خواهیم رفت تا ببینیم می توانیم آن...با 22 خاصیت هندوانه ابوجهل (حنظل) آشنا شوید
هندوانه ابوجهل یکی از میوههای تقریبا ناشناخته اما پرخاصیت است که در طب سنتی بر استفاده از آن تاکید ویژهای نیز شده است. در این مقاله از طبایع قصد داریم در خصوص خواص هندوانه ابوجهل در طب سنتی و مزایای...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 3 – برگ درخت بنه
معرفی درخت بنه درخت بنه یا پسته کوهی از جنس پسته با نام علمی Pistacia Atlantics یکی از درختان بومی ایران است. درخت بنه در ارتفاعات رشته کوه زاگرس و مناطق کوهستانی در شرق کشور، به وفور یافت میشود. این...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 2 – برگ درخت انار
در ادامه سلسله مطالب برگ های پرخاصیت می خواهیم در مورد خواص برگ درخت انار، این میوه بهشتی صحبت کنیم. خواص میوه انار بر کسی پوشیده نیست ولی شاید کمتر کسی در خصوص خواص برگ انار اطلاعاتی داشته باشد. اگر...برگ های پر خاصیت از منظر طب سنتی 1 – برگ درخت به
برگ درخت به درختان و گیاهان علاوه بر خواصی که از طریق ثمر و میوه خود به انسان می رسانند، منافع دیگری نیز از طریق دیگر اجزای خود مانند ریشه، ساقه، گل و برگ در اختیار ما قرار می دهند....موم عسل و خواص بی نظیر آن
همه ما سازه مهندسی شده زنبور عسل یعنی شان عسل که از ماده ای به نام موم تشکیل شده است را دیده ایم. این شاهکار زنبورهای عسل علاوه بر کاربردهای زیادی که برای خودشان دارد خواص و کاربردهای بسیاری برای...آشنایی با خواص برگ، هسته و روغن هسته گیلاس
آشنایی با خواص برگ، هسته و روغن هسته گیلاس برگ گیلاس، هسته و روغن هسته گیلاس نیز مانند بقیه اجزای گیلاس مانند دم گیلاس و میوه گیلاس دارای خواص متعددی در طب سنتی می باشند. در خصوص خواص میوه گیلاس...29 خاصیت دم گیلاس در طب سنتی
معرفی دم گیلاس دم گیلاس، همانطور که در مطلبی با عنوان 34 خاصیت گیلاس در طب سنتی بیان کردیم، یکی از بخش های درخت پر فایده و زیبای گیلاس است که در طب سنتی کاربرد زیادی در درمان برخی بیماری...آشنایی کامل با خواص گیلاس در طب سنتی
معرفی گیلاس گیلاس یکی از میوه های آبدار و خوشمزه و پرطرفدار تابستانی با درختی زیبا است که بهترین آن ها در مناطق با آب و هوای خنک و دامنه کوه ها به دست می آید. گیلاس میوه ایست که...آشنایی با خواص لوبیا قرمز در طب سنتی
معرفی لوبیا قرمز لوبیا قرمز (kidney bean) یکی از حبوبات محبوب و پر استفاده مخصوصا برای ما ایرانی هاست. رنگی بین قهوه ای و قرمز دارد. سرشار از پروتئین است و برای گیاه خواران جایگزین خوبی برای گوشت است. لوبیا...معرفی ژل رویال ( شاه انگبین ) و خواص آن
معرفی ژل رویال برای معرفی ژل رویال ابتدا باید بگوییم که همانطور که می دانید عسل یکی از مهمترین مواد غذایی و دارویی به طوری که در اکثر داروهای طب سنتی به عنوان پایه مورد استفاده قرار می گیرد. عسل...آشنایی با خواص و طبع عرق شنبلیله
معرفی شنبلیله قبل از اینکه در مورد خواص عرق شنبلیله صحبت کنیم با هم یک بار خواص گیاه آن را مرور می کنیم. شنبلیله یکی از ارکان اصلی قرمه سبزی، غذای مورد علاقه همه ایرانیان است. ارتفاع این گیاه ۶۰...33 خاصیت قارچ غاریقون در طب سنتی
**توجه کنید قبل از مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی حتما با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنید** معرفی قارچ غاریقون قارچ غاریقون انواع مختلفی دارد که با نام های مختلف شناخته می شوند. ولی نوعی که در طب سنتی...خواص خرمالو در طب سنتی
معرفی میوه خرمالو خرمالو میوه ایست از طبقه گیاهان گلدار دو لپه ای، راسته خلنگ سانان، تیره خرمالوئیان و سرده خرمالو که دارای چندین نوع می باشد. این میوه علاوه بر اینکه لذیذ است و طرفداران زیادی دارد دارای خواص...