١٠ خوراکی "خونساز" از نظر طب سنتی
در طب سنتی غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند و روشها و خوراکیهای در دسترس بسیار زیادی برای درمان کمخونی وجود دارند؛ به غذاهای خونساز در طب ایرانی، غذاهای دمساز نیز گفته میشود.
از جمله غذاهای دمساز میتوان "هوا"را نام برد.هرچه هوا از لطافت و پاکی بیشتری برخوردار باشد (اکسیژن بیشتری داشته باشد) خون لطیفتری را تولید میکند؛ هوای آلوده (حاوی آلایندههای جوی) خون آلوده و ناپاک ایجاد میکند.
از غذای خونساز دیگر، میتوان "عسل"را نام برد؛ این غذا در طب سنتی ایران جزء غذاهای "صالح الکیموس" متوسط الغذا است یعنی بهمحض ورود به کبد، تبدیل به خون میشود.
"کنجد"توصیه میشود هر شب بعد شام یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را کاملاً جویده و میل کنید؛ خوردن این دانه روغنی برای تقویت مو، چشم، تخمدانها و بیضهها بسیار مفید است.
غذای دیگر "قاووت، قوتوی" کرمان یا اردبیل است که ترکیبی از تخم گشنیز + زنجبیل +میخک + هل باد + شاهدانه + گندم + کنجد + عدس و غیره است؛ توصیه میشود یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان شیر مخلوط کرده و میل شود.
"دیزی آبگوشت" با نخود فراوان توصیه میشود که این غذا با شعله پایین تهیه و طبخ شود و هر لقمه آن را با جویدن کاملاً در دهان هضم کرد.
"سوپ یا آبپزشده گوشت بلدرچین"این غذا از آهن زیادی برخوردار است حتی برای کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند، مفید است؛ نام این پرنده در چند سوره قرآن کریم آمده است.
"خوردن ٢١ عدد مویز صبح ناشتا"در روایات و احادیث نیز به آن اشاره شده و برای کاهش بلغم مغز و افزایش حافظه خوردن آن را فراموش نکنید؛ فوقالعاده خونساز بوده و آهن فراوان دارد.
خوردن هفت عدد "انجیر خشک" همراه صبحانه
٩ تا ١٢ عدد "آلو بخارا" بعد از وعده ناهار.
خوردن ارده + شیره انگور خاصیت خونسازی بالایی دارد.
با کسانی که کمخونی دارند به اشتراک بذاریدhttps://rubika.ir/joing/DBBJBIDF0MWUAJBAALJSFNTYQSWDBLPU
ble.ir/join/MWQ0ZWViYz
١٠ خوراکی "خونساز" از نظر طب سنتی
شنبه، 27 اسفند 1401 - 09:27
نظر بدهید
نسخه بتا 1.1.0