تغذیه بعد از زایمان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا مادر حساس شده و تمایل به هر غذایی را ندارد و از یک طرف نوزاد نیاز به شیر مقوی شده مادر دارد.
پس بدانید بعد از زایمان چه باید بخورید.
1. برای برطرف کردن تهوع : NPO همراه تزریق داخل وریدی و یا رژیم مایع زلال شده (در سزارین )
2.مواد بیهوشی که موجب تاخیر حرکات پریستالتیسم و تهوع :خوردن نوشابه های کربناته (در سزارین )
3. استفاده از مسکن برای دلپذیر شدن زمان صرف غذا و بدون درد خوردن آن
4. استفاده از مایعات به میزان 4 الی 7 لیتر در روز : بعد از هرنوبت شیردهی برای جلوگیری ازکم آبی
5. استفاده ازمواد غذایی پرکالری و پر پروتئین : تسریع در بهبود زخم
6. استفاده از مکمل آهن و ویتامینهای A & C و روی در یک کپسول مولتی ویتامین مواد معدنی
7. مصرف روزانه یک عددقرص آهن(سولفاتفرو 051 میلیگرم) ازپایان ماه چهارم بارداری تا 3 ماه پس از زایمان برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی
8. کپسول مولتی ویتامن یکبار در روزبه مدت 6 هفته
9. 220میلی گرم مکمل روی سولفات 2 بار در روز تا زمان التیام زخم جهت بهبود زخم
10. جلوگیری از رژیم گرفتن مادران حداقل به مدت 6هفته
11. استفاده از غذاهای پر فیبر برای جلوگیری از یبوست ، یبوست بعد از زایمان به علت کم تحرکی و استفاده از مکملهای آهن
12. محدود کردن ادویه وجانشینهای غذایی (فلفل و سیر و پیاز)
13. برای جلوگیری از تغییر طعم شیر محدود کردن مصرف کافئین تا 2 لیوان ، تحریک پذیری نوزاد و کاهش جذب آهن
14. محدود کردن شکلات وکاکائو : حاوی موادمشابه کافئین (تئوبرومید)که محرک وآلرژی زاست
15. محدود کردن دم کرده های گیاهی که جایگزین نوشیدنی های کافئین دارشده اند : اثرات جانبی مانند تهوع و استفراغ
16. محدودکردن مصرف غذاهای نفاخ مثل حبوبات وسبزیجات خام مثل کلم...
17.میوه و یا کمپوت آناناس( آناناس یک ضدالتهاب طبیعی فوق العاده دارد)
18. میوه یا کمپوت گلابی یک ملین بسیارقوی گلابی به علت دارا بودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.
منبع: سلامت بانوان اوما
https://niniban.com/fa/news/92869/بعد-از-زایمان-چه-باید-بخوریم